Buiten vergaderen: waarom wel of niet?

buiten vergaderen

In de lente gaat iedereen naar buiten

Het is weer lente en veel mensen hebben weer de drang om naar buiten te gaan. Ook als ze eigenlijk moeten vergaderen. Wanneer zij dan binnen zitten kunnen zij afgeleid raken door het mooie weer. Maar kan men ook buiten vergaderen, zoals studenten wel eens buiten les hebben? In principe is het mogelijk en er zitten ook veel voordelen aan vast. Maar ieder voordeel heeft ook zijn nadeel. Dus is buiten vergaderen nou werkelijk zo verstandig? Waarom wel of niet zal hieronder verder worden beargumenteerd.

Voor- en nadelen aan buiten vergaderen

Natuurlijk kun men zich beter concentreren in een omgeving waar men graag is. Het probleem met buiten vergaderen is echter dat men niet alles tot zijn beschikking heeft. Er zijn in een park namelijk alleen maar picknick tafels. Ook zijn er geen schermen, WiFi, of beamers waarmee u eventuele presentaties kunt laten zien. Eigenlijk kan men dus vrijwel niets, behalve de onderwerpen mondeling bespreken. Daarnaast zijn er vaak weinig parkeerplaatsen dichtbij. Met een groot team is deze vorm van vergaderen dus niet verstandig. Ook zijn er nog andere redenen waarom men liever niet in de openlucht vergadert. Neem bijvoorbeeld het weer.

Zo veranderlijk als het weer

Wanneer een team in de open lucht vergadert kan het weer ook een nadelige factor zijn. Het weer kan namelijk zo omslaan. En het is natuurlijk niet wenselijk dat u denkt een fijn zonnetje bij de vergadering te hebben wanneer het regent. Een oplossing kan zijn dat u het weer checkt voor het plannen, maar ook dit is niet zeker. Ook kan de temperatuur een rol spelen in de keuze of u naar buiten gaat of niet. Een advies: Tijdens het begin van de lente raden wij u aan dit vooral niet te doen.

Nog iets te koud

Begin maart is de periode in het jaar dat het warmer begint te worden. Dat het niet meer vriest betekent echter niet dat het echt al weer is om zonder jas naar buiten te gaan. Het kan dus nog best koud zijn en u kunt nu dus nog het beste binnen vergaderen. Het liefst doet u dit op een rustige plek met genoeg gratis parkeerplaatsen. Sommige teams willen ook graag dat de catering voor hen wordt geregeld. Vergaderlocatie Utrecht 030 kan hier voor zorgen. Zo hoeft uw team dus ook niet per se buiten te vergaderen. Dit kan gewoon op een comfortabele plek binnen.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.