Digitaal vergaderen: Hoe ging dat?

digitaal vergaderen

Stress om de vergaderingen

Veel bedrijven ervoeren tijdens het begin van de lockdown enige stress om de vergaderingen. Want hoe vergadert u nou als u niet naar de locatie kan? Heel simpel. Mensen gingen digitaal vergaderen. Ook deden veel scholen dit om zo de lessen weer op te pakken. Maar welk programma was nou het beste? En waar kunt u terecht als u na de lockdown een nieuwe locatie zoekt? Dat alles zal hieronder verder worden beschreven.

Digitaal vergaderen

Op een digitale manier vergaderen is al zo oud als Skype en videobellen. Het punt van vergaderen is dat je elkaar kunt zien en horen en zo overlegt. Dit kan ook schriftelijk, maar in een mailtje of Whatsapp berichtje brengt u uw boodschap minder gemakkelijk over. Daarover gesproken, Whatsapp heeft door de lockdown ook een nieuwe update ontwikkeld. Namelijk dat u nu met meerdere mensen kunt videobellen. Dit is ook een vorm van vergaderen. Weliswaar voor privé-doeleindes, maar het blijft een groepsgesprek.

Digitaal vergaderen op school

Ook scholen zijn online lessen gaan houden. Zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs, maar ook de mbo’s, hogescholen en universiteiten zijn dit gaan doen. Een les is in principe al een vergadering op zich. Met de gebruikte programma’s voor de online lessen worden deze ook nog eens zo genoemd. Maar wat zijn de meest gebruikte programma’s hiervoor eigenlijk? En welke kan men nou het beste gebruiken?

Wat is beter? Teams of Zoom?

Eén van deze programma’s, waarmee digitaal vergaderd wordt, is Microsoft Teams. Dit is een standaard programma dat op iedere computer met Microsoft gedownload kan worden. Hiermee kun je videobellen in een besloten groep, chatten en bestanden delen. Er wordt gezegd dat dit ook veiliger is dan Zoom. Met dit programma kan in principe hetzelfde gedaan worden. Daarnaast zeggen internet security specialisten dat het net zo veilig is als Teams. Als zit je met honderd mensen tegelijk in een vergadering. Bovendien is de beeld- en geluidskwaliteit veel beter en zijn Teams vergaderingen de laatste paar weken al vaak gehackt.

Eindelijk weer in levende lijve vergaderen bij vergaderlocatie Utrecht 030

Wanneer men eindelijk weer in levende lijve kan vergaderen, is Vergaderlocatie Utrecht de plek om dit te doen. Wij bieden een goede internet connectie, een beamer met scherm en gratis parkeerplaatsen op eigen terrein. Niet alleen dat, ook beschikken wij over zalen voor vergaderteams van verschillende groottes. Maar goed, voorlopig moeten we nog maar even volhouden en doorgaan met digitaal vergaderen.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.