Goede voornemens voor vergaderingen

goede voornemens voor vergaderingen

Op de juiste manier het nieuwe jaar in

Het nieuwe jaar komt er aan en dat betekent dat er weer goede voornemens gemaakt moeten worden. Ook wat betreft vergaderingen is dit geen slecht idee. U denkt nu misschien, wat voor goede voornemens hebben er nou met vergaderingen te maken? Maar u zal er van versteld staan hoeveel dit er nog kunnen zijn. Daarover kunt u hieronder verder lezen.

Te laat door een gebrek aan parkeerplaatsen

Veel te vaak komt het in de grote stad nog voor dat er erg weinig gratis parkeerplaatsen zijn. Hierdoor kan het zijn dat mensen te laat komen. Zorg er dus als teamleider voor dat de vergaderlocatie genoeg parkeerplaatsen bevat.

Stilte in de zaal!

Heeft u dit jaar moeite gehad met voorkomen dat het rumoerig werd in de vergaderzaal? Dan is het verstandig om hier nieuwe afspraken over te maken. Deze kunt u dan doornemen met uw team en kijken of het werkt. Wanneer u moeite heeft zelf stil te blijven, kunt u hier ook aan werken. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop u dit zou kunnen trainen.

Eten en praten tijdens vergaderingen

Wanneer eten tijdens een vergadering afleidt, kan er een regel opgesteld worden dat dit niet meer gebeurt. Anderzijds kan het juist goed zijn om te eten wanneer u luistert. Verschillende studies hebben bewezen dat men zich beter kan concentreren wanneer hij of zij iets te doen heeft. Dit moet echter wel een hele nietszeggende taak zijn, zoals bijvoorbeeld eten. Anders gaat u namelijk multitasken, wat dan weer slechter is voor de concentratie. Bovendien is het erg handig wanneer de vergaderlocatie voor catering kan zorgen. Zo hoeft u dit zelf als teamleider niet te doen.

Frustratie om de apparatuur tijdens vergaderingen

Het kan ook bevorderlijk werken om standaard kalm te blijven wanneer de apparatuur stoort. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat de Wifi het even niet doet. Of dat andere apparatuur ineens vastloopt. Dit hoeft niet meteen een reden te zijn om meteen gefrustreerd te reageren. Juist wanneer u rustig blijft, zal u zien dat u de problemen sneller kunt oplossen.

Je concentratie er tijdens vergaderingen bij houden

Tijdens een vergadering kunt u al snel afgeleid raken. Iets wat daar goed tegen kan helpen is een vergaderlocatie op een rustige plek. Ook is het soms fijn wanneer u niet naar buiten kan kijken. Dit zijn allebei dingen die afleiding tegengaan.

Even een koffiepauze nemen

En dan is er als laatste de koffiepauze. In het nieuwe jaar heeft iedereen die tijdens vergaderingen nodig. Maar niet te veel, want dat staat de productiviteit in de weg.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.