Hoe voorkom je een kippenhok

Goed leiderschap is essentieel

Een kippenhok in de vergaderzaal is natuurlijk de grootste nachtmerrie van elk team. Daarom zijn er een aantal dingen nodig om dit te voorkomen. Denk om te beginnen aan goed leiderschap. Dit is erg belangrijk voor degene die de voorzitter van de vergadering is. Wanneer je een grotere groep gemakkelijk in toon kan houden, is dit dan ook een indicatie van goed leiderschap. Je kunt de rol van een voorzitter vergelijken met die van een docent. Natuurlijk ligt het aan de onderlinge verhoudingen in het team wat voor docent hier bedoeld wordt.

Duidelijke afspraken in het kippenhok

Een andere belangrijke tip is om duidelijke afspraken te maken. Om te beginnen kun je niet zomaar door iemand heen praten wanneer deze aan het woord is. Bewaar jouw input en vragen dus voor wanneer degene die praat ook werkelijk is uitgepraat. Wanneer het echt nodig zou zijn om te onderbreken, kun je ook je hand opsteken. Bovendien kun je ook vragen of je deze persoon zou mogen onderbreken. Dit voorkomt dat iedereen door elkaar gaat praten. Ook is het niet verstandig om zomaar op te staan voor koffie of thee. Spreek hiervoor daarom duidelijk af wanneer er een moment vrijkomt voor een korte pauze.

Geen afleiding van binnen en buiten het kippenhok

Om een goed lopende vergadering te houden, is het van belang dat er geen afleiding is. Dit betekent dat de vergadering in een besloten ruimte gehouden wordt. Ook afleiding van buiten is niet wenselijk. De vergaderlocatie moet zich dus op zijn minst op een rustige plek bevinden. Midden in het centrum of dicht bij de haven zal in Utrecht geen goede plek zijn. Maar waar dan wel? Het lijkt tegenwoordig namelijk alsof je in de stad nergens meer kunt vergaderen. Toch is er in Utrecht nog minstens wel één prima locatie te vinden.

De perfecte locatie in Utrecht

Een vergaderlocatie met gratis parkeerplaatsen op eigen terrein is te vinden aan de tweede Daalse Dijk in Utrecht. Deze bevindt zich op niet al te lange afstand van het centrale station en het centrum van de stad. Bovendien biedt Vergaderlocatie Utrecht 030 verschillende zalen aan voor teams van meerdere maten. Tot slot bieden wij ook nog catering voor zowel ontbijt, lunch en diner. Hierbij heeft u ook de optie om ons externe catering te laten bestellen. Let wel op, dit is niet bij de prijs van de vergaderzaal inbegrepen.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.