Laatste trends op vergadergebied

Laatste trends op vergadergebied

Laatste trends op vergadergebied

De gemiddelde werknemer in ons land vergaderd meer dan zeven uur per week. Nederland is daarmee een echt vergaderland. Met deze stijgende lijn gaan secretaresses en managementassistentes steeds vaker op zoek naar alternatieven voor de in-eigen-huis-vergadering.

Inspirerende locatie

Steeds binnenshuis voor overleg aan dezelfde tafel aanschuiven kan geestdodend zijn. Af en toe met elkaar op een andere locatie aan de slag werkt dan heel verfrissend. Belangrijk is dan wel om voor een eigentijdse vergaderruimte te kiezen. Muffe, sfeerloze vergaderzalen zijn niet meer van deze tijd. Gelukkig worden er op veel plaatsen inspirerende en bijzondere ruimtes aangeboden.

Gezonde catering

De thermoskannen met heet water en koffie mogen aan de kant. Een luxe koffiemachine, een uitgebreid assortiment aan thee en wat gezonde sappen zijn een beter alternatief. Ook is de verpakte gevulde koek inmiddels uit de gratie. Een aanbod van wat gezonde snacks die minder suiker bevatten wordt erg gewaardeerd.

Papierloos vergaderen

Het aanbod van papierloze vergadersystemen is in opmars. Goed voor het milieu, tijd- en kostenbesparend en in de praktijk ook veel handiger. Het gesjouw met een volle aktetas behoort binnenkort tot het verleden.

Meditatie en andere ontspanning

Even een moment van rust en bezinning voor aanvang van een vergadering zorgt voor een gezonde concentratie erna. Vooral ouders van jonge kinderen hebben er vaak al wat uurtjes opzitten voordat ze in de rol van werknemer of werkgever hun dag vervolgen. Ook even pas op de plaats tussen de bedrijven door met bijvoorbeeld een stoelmassage of een yogaoefening doet wonderen.

Energizers

Vergaderen is voornamelijk hersenwerk. Ons lichaam gaat daarbij in de sluimerstand. Bijna indommelen tijdens een vergadering overkomt daardoor bijna iedereen wel eens. Korte, krachtige en soms ludieke oefeningen van maximaal 15 minuten geven nieuwe energie. Even samen lachen en contact maken haalt de druk van de ketel en ontspant de spieren.

Reserveer nu

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.