Onacceptabel tijdens een vergadering

onacceptabel tijdens een vergadering

Hoe verpest je een vergadering?

Er zijn meerdere manieren om vergaderingen te verstoren of zelfs te verpesten. Dit is vooral onhandig wanneer er belangrijke vergaderingen plaatsvinden. Daarom kunt u hieronder verder lezen over de tien dingen die onacceptabel zijn tijdens een vergadering.

Vragen stellen of onderbreken

Om te beginnen is vragen stellen erg hinderlijk voor sprekers. Dit is vooral het geval wanneer er de vraag gaat over het eerstvolgende gespreksonderwerp is. Bewaar eventuele vragen dus tot het einde. Als tweede is het zomaar onderbreken van de spreker op welke manier dan ook onbeleefd. Wees daarom te allen tijde stil wanneer een ander aan het woord is.

Eten en drinken-gerelateerde don’ts

Wat betreft eten, is het verstandig dit altijd verstandig dit alleen tijdens pauzes te doen. Ook wanneer er niet voor catering gezorgd is. Aan de andere kant is het volgens formele etiquette wel toegestaan water, koffie of thee te drinken. Iedereen heeft namelijk wel eens last van een droge keel. Tegen het kopje gaan tikken met een lepeltje is echter weer iets om niet te doen. Hetzelfde geldt voor spelen met een leeg waterflesje. Dit leidt namelijk uzelf en anderen af. Deze twee activiteiten zouden ook onder de categorie “onderbreken” kunnen vallen.

Afgeleid raken en afleiding veroorzaken

Er zijn meerdere manier om afgeleid te raken. Dit kan bijvoorbeeld vermoeidheid of invloed van buitenaf zijn. Zorg dus dat u goed uitgerust bent en zo goed gefocust kunt blijven. Dit is de makkelijkste manier om vergaderingen van elk soort zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Zelf afleiding veroorzaken is net als sprekers onderbreken uit den boze.

Twee soorten laatkomers

Te laat komen voor vergaderingen is ook niet iets dat een goede indruk maakt. Hiernaast zijn er ook twee soorten laatkomers. Dit zijn de mensen die per ongeluk te laat komen en de mensen die altijd te laat komen. Wie per ongeluk te laat komt zat waarschijnlijk vast in het verkeer of had zich verslapen. Dit kan men diegene niet kwalijk nemen, maar het is alsnog een ergernis. De persoon die altijd te laat komt voor een vergadering kan wel iets aan zijn of haar laatkomen doen. Deze moet zijn of haar tijdmanagement simpelweg verbeteren.

Ziek zijn: wel of niet naar de vergadering?

Bepaalde leden van het team kunnen zich als laatste niet veroorloven om zich ziek te melden voor een vergadering. Wanneer u echt de griep heeft kunt u zich best ziek melden en de vergadering eventueel verplaatsen. Een lichte hoofdpijn of kriebelhoest zijn echter geen excuus.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.