Vergaderen als studentenvereniging

vergaderen als studentenvereniging

Studentenvereniging in Utrecht

Utrecht is zoals veel mensen weten een studentenstad. Dit betekent dat er ook veel studentenverenigingen zijn. Deze kunnen van de universiteit zijn, van de HU en zelfs van de HKU. Verenigingen als deze worden ook bestuurd door studenten. Zij moeten dus alles zelf regelen en voor eerstejaars kan dat nog wel eens lastig zijn. Gelukkig hoeft dat niet zo te zijn tijdens het zoeken naar een vergaderruimte. Want stel dat het collegegebouw eens niet beschikbaar is, zoals ’s zomers net voor de bruisweek. Of het klassenuitje aan het einde van het studiejaar. Dan moet er toch ergens een plek zijn om bij elkaar te komen als studentenvereniging.

Wie komen er bij elkaar

In het bestuur van een studentenvereniging zijn een aantal functies te vervullen. In het bestuur zitten vaak vijf mensen met zo’n uiterst belangrijke rol. Deze hebben elk een eigen taak. Ook tijdens de vergadering. De voorzitter en vice voorzitter leiden de vergadering bijvoorbeeld. Wanneer het over geld gaat, is de penningmeester vaak aan het woord. Daarnaast gaat de externus ook over de financiën van de vereniging. De secretaris zorgt ervoor dat alles zwart op wit komt te staan. Deze persoon gaat dus over de verslaglegging. Als ieder bestuurslid zijn werk goed doet, verloopt de vergadering ook vlekkeloos.

Vergaderen en organiseren

Vergaderen en organiseren zijn twee heel verschillende dingen. Toch hebben zij ook heel veel met elkaar te maken. Het organiseren van bijvoorbeeld feesten gebeurt namelijk tijdens het vergaderen. De details worden tijdens de vergadering besloten en ook al deels uitgewerkt. Bovendien worden agendapunten als de voortgang van projecten besproken. Dit kan echter niet zonder de juiste uitrusting. Denk hierbij aan een beamer, of eventuele catering. Want er is natuurlijk een goede voorraad koffie nodig om alle aandacht bij de vergadering te houden. Wanneer er veel op de agenda staat, kunnen deze namelijk nog best lang doorgaan.

Studentenvereniging op zoek naar vergaderlocatie?

Er zijn dus nog best veel dingen nodig om effectief en efficiënt te kunnen vergaderen. Dit geldt ook voor een studentenvereniging. Maar geen zorgen, Vergaderlocatie Utrecht 030 heeft aan alles gedacht! Wilt u ook kunnen vergaderen en beschikking hebben tot zowel een gepaste ruimte en catering als alle andere faciliteiten? Dat kan. Neem hiervoor en voor extra informatie contact met ons op. Onze gegevens kunt u vinden onder het kopje ‘contact’ rechts bovenaan de webpagina. U kunt natuurlijk ook direct een vergaderzaal reserveren via de webpagina.